Vindparken bidrar med nødvendig kraft

Haugalandet har i flere år hatt underskudd på strøm. Industriproduksjonen er stor, men strømproduksjonen liten.

Behovet vil øke

En rekke aktører vil i årene som kommer drive fram et økt behov for strøm. Haugalandets bilpark, ferger og annen transport vil i stadig større grad elektrifiseres. Nye krav til bygg- og anleggsbransjen øker etterspørselen etter varmepumper, fjernvarme, o.l. I tillegg vil industriforbruket øke som følge av planlagte og igangsatte nyetableringer i området. Kombinert med befolkningsvekst betyr det at strømbehovet blir enda større i årene som kommer.

Balanserer underskuddet 

Vindkraft fra Tysvær Vindpark vil kunne bidra til å dekke dette underskuddet. Med kapasitet til å dekke strømforbruket til 8750 norske hjem årlig, sikrer vindparken betydelige mengder fornybar energi til regionen. Det betyr en jevnere, lavere strømpris og en mer forutsigbar økonomisk hverdag for både husholdninger og industribedrifter.

– Målet vårt er å produsere ren energi til industri og folk som bor og jobber på Haugalandet. Den siste tidens høye strømpriser har vist oss viktigheten av tilstrekkelig lokal strømforsyning. Tysvær Vindpark vil i flere år kunne bidra med en forutsigbar mengde fornybar energi til regionen, sier daglig leder Leon Notkevich i Tysvær Vindpark.

Forrige
Forrige

Fornybar energi til lokal industri