Fornybar energi til lokal industri

Norge har en stolt industrihistorie som har bidratt til verdiskapning og stedsutvikling i hele landet. Men industribedrifter er storforbrukere av strøm, og derfor utsatt for svingninger i strømprisen. Små variasjoner kan bety permitteringer og reduserte investeringsmuligheter i egen virksomhet.

En sikrere drift og arbeidsplass

På denne bakgrunn har Green Investment Group, eieren av Tysvær Vindpark, inngått en avtale om å levere kraft med stabilt prisnivå til Eramet Norways smelteverk i Norge. Avtalen varer frem til 2038. Eramet Norway er en verdensledende produsent av manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet har tre smelteverk lokalisert i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, hvor 500 ansatte omsetter for 6,6 milliarder årlig.

Strømforbruket deres er på 2 TWh årlig, nok til å lyse opp 200 milliarder 10-watts lyspærer samtidig. Med dette kraftbehovet er de avhengig av forutsigbare strømutgifter for å sikre effektiv drift og en arbeidsplass til alle ansatte, som kraftkjøpsavtalen med Tysvær Vindpark vil bidra med.

Kraftkjøpsavtalen mellom Tysvær Vindpark og Eramet Norway er også i tråd med regjeringens politikk, som blant annet ønsker å produsere mer fornybar kraft for å sikre industriens konkurransefortrinn.   

Mer enn én oppside

Tysvær Vindpark har som målsetning å være en sentral partner for norsk industri, og avtalen er viktig for å lykkes med strategien.

–For oss har avtalen flere oppsider. For det første ønsker vi å bidra og opprettholde lokal industri, som er viktig for å sikre lokale arbeidsplasser og levende lokalsamfunn. En forutsigbar leveranse av strøm bidrar til gode grunnvilkår for industrien. I tillegg har Norge besluttet å bli et lavutslippssamfunn innen 2050, og vår fornybare energi er et positivt bidrag i den sammenheng, sier daglig leder Leon Notkevich i Tysvær Vindpark.

Forrige
Forrige

Tysvær Vindpark har asfaltert Hersdalsvegen

Neste
Neste

Vindparken bidrar med nødvendig kraft